Veronika Raețchi
Director Agenția de Turism Chateau Vartely

Imediat după revenirea mea din Germania, am ținut neapărat să împărtășesc cu foarte multă lume despre experiența extraordinară de care am avut parte în urma programului de stagiere. În următorii ani am încurajat numeroase persoane să aplice pentru acest program, oferind sfaturi utile. Urmare a acestor discuții am înțeles că vreau să contribui cu toate cunoștințele și abilitățile pentru dezvoltarea și promovarea acestui program în R.Moldova, de asemenea să mențin legătura cu absolvenții acestui program. Mențin legatura prin intermediul asociației INVENT Moldova, misiunea căreia este de a păstra relațiile dintre absolvenți cît și intensificarea relațiilor interculturale si economice cu Germania. Sunt foarte receptivă la toate invitațiile venite din partea acestora și am participat cu cea mai mare plăcere la majoritatea evenimentelor de follow-up, meselor rotunde, și întâlnirilor locale sau regionale. În octombrie  2010 la forumul regional din Kiev am fost invitată ca speaker în cadrul secției de lucru: Turism și industria ospitalității. A fost un eveniment foarte reușit la care am reușit să stabilesc contacte cu numeroase persoane interesate de serviciile companiei noastre.

Aceste reuniuni sunt foarte utile pentru absolvenții GIZ pentru că oferă posibilitatea de  a comunica, de împărtăși idei noi, de a afla istorii de succes, de a identifica noi oportunități de parteneriate atât locale, cât și regionale. Numărul absolvenților este în continuă creștere, iar necesitatea organizării unor evenimente de networking devine inevitabilă! Am acceptat cu o deosebită plăcere invitația Dl Mihai Bostan de a face parte din grupul de lucru privind organizarea celui de-a IV-lea for inter-regional Moldova-Belarus-Ucraina. Având o experiență vastă în domeniul organizării evenimentelor și programelor turistice, am preluat toate activitățile aferente organizării programului cultural și turistic din cadrul forului. Agenda for-ului ne prezintă un eveniment promițător, cu numeroase subiecte actuale, speakeri interesanți și desigur activități culturale inedite.

Invit toți absolvenții GIZ să participe la acest eveniment, înregistrându-se online cât mai curând!
A mai rămas foarte puțin timp până începe perioada pregătirilor intense, de aceea voi ura tuturor celor implicați în organizare multă baftă!