Dragi Colegi!!!

Colegi / Absolvenți – forma de adresare este  una punctată și relevantă pentru toți acei care au absolvit programul GIZ / INWENT, cunoscut ca și Programul de sporire a calificării managerilor Moldova-Germania.

Din 2009 (lansarea programului) și până în 2017, numărul total al absolvenților acestui program deja este depășit de 300 de persoane, iar domeniile de activitate economică cuprinse în acest program reprezintă circa 70% din direcțiile economice  ale Republicii Moldova.

Urmare a acestui program teoretico-practic parcurs timp de o lună de zile în Germania, fiecare din noi (absolvenții) și-a trasat noi perspective de activitate, a lansat noi domenii de activitate, a restructurat și/sau a performat formele și direcțiile existente de activitate, a creat noi parteneriate, a dezvoltat noi piețe prin diversificarea cât a furnizorilor, atât și a distribuitorilor, a stabilit noi colaborări pe intern și extern, iar utilitatea acestui stagiu a trasat un caracter pronunțat și determinat pentru fiecare participant în particular.

În 2011 a fost creata asociația absolvenților INVENT Moldova, misiunea căreia este intensificarea relațiilor de cooperare între Moldova și Germania prin relația de NETWORKING între absolvenții programului din Moldova și absolvenții din celelalte 17 țări, unde acest program se desfășoară. In această perioadă Invent Moldova a efectuat întâlniri cu grupele revenite din Germania, upgrade trainniguri, întruniri tematice precum și un forum regional, la care au participat absolvenți din Moldova, Ucraina și Belarus.

Urmând această experiență extrem de interesantă și utilă, dar și pornind de la faptul că actualmente comunicarea și schimbul de informații sunt factorii determinați ai succesului, Invent Moldova, cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, organizează, la 19 și 20 octombrie 2017 Conferința ”Agro-Invest Bridge”, pentru absolvenții MTP din Moldova, Ucraina și Belarus. Agenda evenimentului este prezentată ca anexă la acest mesaj.    

Scopul de bază al acestui eveniment este prezentarea companiilor (produselor/serviciilor) noastre, stabilirea relațiilor de colaborare atât la nivel național, cât și regional, precum și schimbul de informații și experiență pe domeniile selectate ca fiind actuale și de comun interes. 

Echipa organizatorilor Vă invită să participanți la acest eveniment al nostru, al tuturor, și solicită respectuos confirmarea participării până la data de ....

Cu respect,

INVENT Moldova

Aplicare deschisa - Programul de pregătire şi perfecţionare a managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova

Programul cu genericul "Fit for Partnership" se desfăşoară în baza Declaraţiei comune de intenţie între Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania privind continuarea colaborării în cadrul pregătirii şi perfecţionării managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova”, semnată de către Ministrul Economiei al RM şi Ministrul Federal al Economiei şi Energiei al Germaniei la data de 15 octombrie 2014, la Berlin.

Scopul Programului: posibilitatea de a cunoaşte piaţa germană, a stabili legături de afaceri cu firme germane şi a edifica parteneriate pe termen lung, fiind un instrument de promovare în domeniul comerţului extern.

Grupul ţintă: top și middle manageri de la companiile moldovenești din orice domeniu al economiei naționale.

Programul prevede un stagiu de o lună de zile în Germania, activitatea desfăşurându-se pe 3 domenii:

- Training-uri de Management: competenţele individuale de management sunt dezvoltate prin training-uri adaptate la necesităţile participanţilor;

- Vizite la întreprinderi: discuţiile de specialitate, ce au loc la întreprinderi contribuie la cunoaşterea unor exemple de bune practici din Germania;

- Vizite individuale de afaceri: accesul la piaţa germană este facilitat prin contacte directe de afaceri.

Fiecare participant beneficiază de asigurare, cazare, alimentare (dejun şi prânz), transport intern și primește bursă de 15 euro/zi (circa 400 euro). Costurile în Germania sunt finanțate de Ministerul Economiei şi Energiei al Republicii Federative Germania.

Republica Moldova este una din 17 ţări, unde acest Program se desfăşoară. Printre acestea se numără Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus, Kazahstan, China, India, Mongolia şi, mai nou, Egipt, Tunisia şi Mexic.

 Selectarea participanţilor se face de către o comisie de experți germani, în baza interviului. Formularele de aplicare sunt completate on-line.

Interviu de selectare a candidaţilor se va desfăşura în perioada 1-4 martie 2016.

Premise obligatorii pentru selectarea candidaţilor sunt:

 1. poziţie de manager la întreprindere,

 2. studii superioare şi experienţă de muncă de minimum 3 ani,

 3. vârsta cuprinsă între 25 şi 40 ani,

 4. cunoașterea limbii engleze,

 5. interese comerciale bine determinate pentru Germania.

Investiţia pentru participare constituie doar 6300 lei si este achitată după trecerea cu succes a interviului. Suplimentar, participantul plăteşte doar costul biletului de avion tur-retur pentru perioada de stagiu.

In anul 2010, un grup de absolvenți ai Programului au manifestat inițiativa și au creat Asociația absolvenților,  Invent-Moldova, care organizează activităţi post-program pentru participanţi.

Aplica acum!

Folosiţi această şansă pentru a Vă dezvolta personal şi a asigura succesul afacerii Dvs!

New Journal - Fit for Partnership with Germany

Dear Alumni of the Manager Training Programme,

the new issue of the Journal for all partner countries of the Manager Training Programme has been released!
You can download the Journal as PDF or read it online:

www.managerprogramm.de/en/publications/journals

The Journal is published in English, German and Russian. We wish you much pleasure while reading it.

Semnarea Acordului de Colaborare între INVENT Moldova și CCIFM, 26.11.2015

Pe data de 26 Noiembrie 2015, în incinta centrului de business SKYTOWER, a fost semnat acordul de colaborare între INVENT Moldova și Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova.

Semnarea acordului a avut loc îndata după Speed Businesss Meeting, eveniment organizat de INVENT Moldova și CCIFM pentru ca membrii celor două instituții să se cunoască reciproc și să interacționeze între ei.

Semnarea acestui acord implică mai multe avantaje pentru membrii INVENT:

 • Interacțiunea cu membrii CCIFM care sunt 43 de companii printre care: Le Bridge, KPMG, Creme de la Creme, Lactalis Grup, Mezalimpe, Orange, Alianța Franceza etc.
 • Lunar CCIFM organizează așa zisul „Mic Dejun” la care de fiecare data este invitat cîte un expert pe diferite domenii: marketing, HR, fiscalitate etc. După semnarea acordului, membrii INVENT Moldova pot participa la aceste evenimente achitînd doar o sumă simbolică care acoperă cheltuielile pentru consumație.
 • CCIFM organizează seminare cu speakeri naționali și internaționali la care pot participa membrii INVENT Moldova bucurînduse de o reducere de 25%, fiind tratați  ca și membrii CCIFM.
 • Atât INVENT Moldova cît și CCIFM fiind organizații nonguvernamentale nu pot aplica la granturile europene cu concepte de proiect de sine stătător. În urma semnării acordului de colaborare, CCIFM poate deveni partenerul INVENT Moldova în elaborarea și înaintarea de proiecte.
 • Posibilitatea de a participa la evenimentele sociale organizate de CCIFM cum este Boujoule Nouveau, recepții, cocktailuri, simpozioane economice.
 • Organizarea în comun a evenimentelor  cum este Job Forum, Speed Business Meeting.

Pages