"Radio One" - единственная в стране радиостанция, где будет звучать только рок

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 30 min ago
Все течения и направления рок-музыки на одной волне. В стране начало вещание радио ONE. Задумали его для поддержки отечественных рок-исполнителей, и все же основой нового радио станет коллекция рока за последние пятьдесят лет.

Обыски на Северном автовокзале в Кишиневе

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 30 min ago
Прокуроры антикоррупции совместно с сотрудниками Службы внутренней безопасности и антикоррупции министерства внутренних дел Молдовы нагрянули с обысками на Северном вокзале и в домах некоторых его сотрудников.

PCCOCS: Detalii noi în cazul persoanelor reţinute pentru organizare migraţiei ILEGALE în Europa (FOTO, VIDEO)

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 30 min ago
Procurorii și ofițerii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate au desfăşurat o nouă operaţiune, în legătură cu descoperirea în săptămâna trecută a celor 4 grupuri Citește mai departe...

Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: instruire pentru un nou grup de femei-lidere din Moldova

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 30 min ago
Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Astfel, 55 de femei s-au alăturat grupului de femei-lidere care au participat la o instruire similară, organizată în martie curent, iar împreună cu beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership” din sesiunea anului trecut formează și consolidează o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femeile-lidere din Moldova.

Reprezentanţi ai structurilor de forţă studiază planificarea operaţională

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 30 min ago
Un grup de militari ai Armatei Naționale şi reprezentanţi ai Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne participă la Atelierul de instruire privind procesul de planificare comprehensivă a operaţiilor, desfăşurat, în perioada 23-25 iunie curent, la Citește mai departe...

VIDEO// Tesla intenționează să lanseze robotaxiuri autonome în 2020

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 35 min ago
„Pot să anunţ „robotaxiurile” autonome pentru anul următor, cu un grad ridicat de certitudine”, a declarat Elon Musk, cu ocazia unei reuniuni cu rol de prezentare în faţa investitorilor a proiectelor şi ambiţiilor pe care Tesla le are în domeniul vehiculelor autonome, scrie AFP, citat de Agerpres.  Ideea lui are la bază principiul unei platforme de rezervări de maşini cu şofer, la fel ca în cazul rezervărilor Uber, dar, în acest caz precis, vehiculele vor fi fără şofer. Elon Musk vrea să obţină autorizaţia de lansare a noului serviciu în anumite părţi din Statele Unite, cu condiţia ca proprietarii actuali de maşini Tesla, care prezintă deja funcţionalităţi autonome, să accepte să se înscrie în program. Antreprenorul sud-african, care promite futuristul transport feroviar de mare viteză Hyperloop şi vrea să colonizeze planeta Marte cu ajutorul rachetelor şi capsulelor produse compania SpaceX, a explicat că Tesla va dezvolta o aplicaţie ce permite proprietarilor participanţi la viitoarea platformă de rezervări să obţină profit. „Utilitatea vehiculului creşte de cinci ori”, a afirmat el. Reprezentanţii Tesla au dezvoltat, de asemenea, un computer de bord care ar trebui să asigure „conducerea complet autonomă” a vehiculului. Acest computer şi un nou cip electronic vor fi instalate în toate automobilele Tesla, deşi conducerea complet autonomă are încă multe obstacole tehnice şi juridice de surmontat înainte de a putea fi generalizată. Deocamdată, aceste vehicule nu corespund definiţiei referitoare la condusul autonom de „nivel 4” (maşina conduce singură, însă un om este prezent în habitaclu pentru a prelua controlul dacă este nevoie), a fortiori nici de „nivel 5” (fără prezenţa unui om). Elon Musk a afirmat că odată cu noua tehnologie Tesla, şoferii „nu vor mai avea nevoie să atingă volanul” la începutul anului viitor. Tesla se află în competiţie cu numeroase companii, precum Uber - liderul mondial în domeniul rezervărilor de maşini cu şofer -, dar mai ales cu Waymo (Alphabet/Google), care testează deja un serviciu de taxiuri autonome în statul american Arizona. Lyft, rivalul companiei Uber în Statele Unite, a anunţat la rândul său la sfârşitul anului 2017 testarea pe scară largă a unui sistem de rezervări de maşini fără şofer în rândul anumitor clienţi din Boston. Cei mai mulţi dintre marii constructori de automobile lucrează şi ei la diverse proiecte ce vizează conceperea şi dezvoltarea unor maşini autonome. 

Blocul „ACUM” invită din nou PSRM la discuții. PAS și PPDA nu mai vorbesc despre un guvern MINORITAR, dar despre instalarea „unui guvern funcțional”

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 35 min ago
Blocul „ACUM” invită repetat deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială...

Strășeni: Condamnat la închisoare pe VIAȚĂ, după ce și-a VIOLAT în repetate rânduri fiica de 11 ani

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 35 min ago
Un bărbat de 57 de ani din raionul Străşeni a fost condamnat de prima instanță la detenţie pe viaţă, după ce și-a violat fiica de numai 11 ani...

На столичном Северном автовокзале проходят обыски

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 35 min ago
Следователи Службы внутренней безопасности и антикоррупции МВД, прокуроры НАЦ проводят обыски на Северном автовокзале Кишинева, сообщает Actualitati.md. Стоит отметить, что обыски также проводят в домах и автомобилях некоторых сотрудников автовокзала. Следственные мероприятия проходят в рамках расследования дела о коррупции.

18 безумных фактов о еде, о которых вы даже не догадывались

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 35 min ago
Сегодня супермаркеты предлагают нам богатейший ассортимент. Еда попадает к нам на стол со всех уголков мира. При таком обилии выбора у каждого из нас есть «любимчики» в холодильнике. Но далеко не всегда мы досконально знаем, что именно отправляем в свой желудок. Мы нашли нетривиальные факты о еде и любимых продуктах. Надеемся, что они смогут удивить даже самого заядлого гурмана. Многие современные американцы не знают вкус свежей черной смородины. Все дело […]

Cutremur cu magnitudinea de 3,5 în România

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 35 min ago
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață în județul Buzău, România, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, potrivit digi24.

На северном вокзале Кишинева проходят обыски

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 40 min ago
Прокуроры антикоррупции работают совместно с сотрудниками антикоррупции МВД

Primăria din Viena chestionată cu privire la practicarea jogging-ului în cimitire

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
Poate fi folosit cimitirul ca loc pentru a face sportul? Pot fi folosite aleile sale pentru alergare? Poate acest lucru tulbura somnul de veci al defuncţilor? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă Primăria din Viena...

Procurorii au descins la Gara de Nord Chișinău

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins în această dimineaţă la S.C. Gara de Nord Chișinău, dar și la domiciliul și în automobilele unor angajați ai instituției...

Министр финансов опровергает заявления оппозиции о больших государственных займах

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 40 min ago
Министр финансов опровергает заявления оппозиции о больших государственных займах. Ион Кику выложил пост в фейсбуке, в котором отметил, что госдолг сократился в первом квартале на 164 миллиона леев, а его доля в ВВП снизилась с 27,4 процента до 24,9.

Ветер перемен на валютном рынке: обменный курс на вторник

Ultimele stiri din Moldova_RU - 2 hours 40 min ago
Национальный банк страны установил обменный курс на следующий день: тяжеловесы несколько уступят свои позиции по отношению к молдавскому лею.

OPINIE // „Chiar nu simt cei din „ACUM” că așa-zisa dezoligarhizare cu suportul PSRM e o profanare a cauzei democratice și o trădare a electoratului proeuropean?”

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
„Dezoligarhizarea” instituțiilor de stat din R. Moldova, așa cum cere Blocul „ACUM”, nu poate fi făcută cu suportul unei formațiune proruse cum este Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). De această părere este comentatorul politic Petru Bogatu, într-un editorial semnat pentru deschide.md.

Focul HARIC de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După procesiune, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.

Poliția a confiscat 46 000 litri de alcool etilic în valoare de cinci milioane lei

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, organizatorul grupării, un bărbat de 42 de ani, locuitor al oraşului Râşcani, își desfășura activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul orașului Râşcani, Bălți, precum și în alete localități ale țării. Membrii grupului acţionând din interes material, în repetate rânduri procura de la o uzină din raionul Sângerei, alcool etilic în proporţii mari, iar ulterior fără careva acte de provenienţă îl distribuiau ilegal pe ter...

Detenţie pe viaţă pentru un bărbat din Strășeni care și-a violat fiica minoră de nenumărate ori

Ultimele stiri din Moldova - 2 hours 40 min ago
În intervalul lunilor septembrie – decembrie 2018, inculpatul, în vârstă de 57 de ani şi-a abuzat sistematic fiica minoră, în vârstă de 11 ani. Totul s-a întâmplat la domiciliul acestora, în timp ce soţia pleca la muncă în sat. De fiecare dată inculpatul ameninţa minora cu răfuială în caz de va povesti mamei despre cele întâmplate. Suferinţele au determinat-o, totuşi, să-i comunice mamei sale despre chinurile prin care a trecut, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar inculpatul reţinut, aflân...

Pages

Feed aggregator